Пелетни печки Extraflame Evolution line е нова гама от продукти, предназначени да задоволят нуждите на потребителите, които все повече внимават към детайлите и експлоатационните качества

Всеки продукт се характеризира с високо технологично оборудване, което подобрява ежедневната употреба и в същото време намалява необходимостта от честа поддръжка, като същевременно осигурява висока надеждност.

Високите стандарти за качество на компонентите и внимателният подход за безопасност правят тези уреди идеален избор за тези, които искат нещо специално в собствения си дом, както и отношение към дизайна.

Пелетни печки Extraflame Evolution line

Ella, топловъздушна печка за изгаряне на пелети с „уплътнена“ камера и „херметически затворен“ резервоар, без сензор за потока въздух на входа, подходяща за пасивни или къщи с ниска консумация на енергия.

Evolution Line, новото технологично поколение „интелигентни“ пелетни печки Extraflame, по-тихи, самопочистващи се, безопасни и надеждни, които генерират топлина почти веднага след включването им и преди всичко лесно управляеми чрез дистанционното управление:

Тихо: тишина без загуба на ефективност.

Възможно е напълно да изключите стайния вентилатор, като по този начин получавате максимален акустичен комфорт и в същото време максимална мощност за загряване на водата към отоплителната инсталация.

Практично: Вашата печка се почиства сама.

Система, състояща се от иновативен механизъм, който премахва остатъците от горенето на пелети автоматично и без да изисква надзор от потребителя. Чекмеджето за пепел се нуждае от изпразване само след няколко дни работа. Подходящо решение за тези, които често използват печката.

Безопасно: Технологии и иновации за вашата безопасност.

Напълно изолирана от заобикалящата среда, както за входящ въздух, така и за отвеждане на остатъците от горенето, осигурява се максимална безопасност и комфорт. Тази специална система се постига чрез херметичността на резервоара за съхранение на пелети и на горивната камера, включително и вратата и.

Бързо: Винаги незабавна топлина.

Бързо запалване при всякакви метеорологични условия (влажно и студено), благодарение на керамичната свещ, която освобождава 40% повече мощност от нормалните некерамични компоненти, като по този начин осигурява хиляди запалвания.

Подвижно: за пълен и удобен контрол, дори от вашия диван.

Серията Evolution Line се предлагат стандартно с преносимо радио управление, което Ви позволява да управлявате напълно всички функции на печката. Същото устройство за управление може да се използва и като дистанционен термостат: всъщност той разпознава температурата, където се намира и контролира работата на уреда, докато достигне желаната температура на това място. Предимството е печка, която работи както и колкото желаете, която може да управлявате лесно и удобно дори от вашия диван.

Гъвкаво: Максимална гъвкавост при управление на комфорта в стаите.

Комбинацията от платка и допълнителна такава за системата (опция) осигурява максимална гъвкавост при управлението на водопроводната и отоплителната инсталация, с възможност за контрол на различна температура във всяка стая на къщата.

Иновативно: Винаги в контакт с печката, дори когато не сте у дома.

Управлявайте печката дори дистанционно, благодарение на приложенията: Total Control App (Wi-Fi модул), App Easy Access (Gsm модул) и безжичен термостат.

Ефективно: Намалява времето на забавяне за повторно запалване.

Специална сонда осигурява отчитане в реално време на температурата и условията на работа на пелетната камина, като по този начин намалява времето за повторно запалване и осигурява оптимално изгаряне на пелети.

Просто: Настройте лесно работата на вашата отоплителна система.

Помпата в отоплителният уред кара горещата вода да циркулира в отоплителната система. Това ново поколение циркулационни помпи (PWM), в допълнение към това, че осигурява икономия на електроенергия, комуникира непрекъснато и с електронната платка, предоставяйки информация за работното състояние и се адаптира към всякакви системни заявки: например, ако циркулационната помпа спре да работи, камината открива аномалията и също така се изключва автоматично. Помпата се управлява директно от преносимото радио управление на камината, без да се налага механична намеса в нея.

Възможността за персонализиране на настройките на помпата, в съответствие с изискванията на всяка отделна отоплителна система, осигурява максимална гъвкавост по отношение на монтаж и управление на инсталацията.