100% произведено в Италия

Съвършенството ПРОИЗВЕДЕНО В ИТАЛИЯ се отразява във всички линии на продуктите на La Nordica-Extraflame, където ергономичността, огромното внимание към стила и детайлите, въображението и нулевото въздействие върху околната среда стават основни приоритети и принципи.

Производствената система гарантира достойнството на продукт, реално произведен в Италия. Клиентът може да бъде сигурен, че е закупил италиански продукт от най-високо качество. Занаятчийски умения, като ръчно рисувани керамики, емайлиран чугун и грижи за детайлите, правят продукта на La Nordica-Extraflame уникален и незабравим момент.

МАТЕРИАЛИТЕ

Чугун

La Nordica-Extraflame винаги е използвала най-добрия чугун за производството на своите продукти. Благодарение на високия си коефициент на топлинно напрежение, чугунът поддържа формата си непроменена, което го прави идеалният материал за печка: устойчив на топлина и здравина, идеален за продължително излъчване на топлина в помещението. Освен това е напълно рециклируем и следователно екологичен. Продуктите от гамата се предлагат или боядисани, или с дълготрайно покритие от емайл, изискващи минимална поддръжка.

Cerchi-in-ghisa_0

Стомана

В продуктите на La Nordica-Extraflame се използва специална стомана за направата както на дебели конструктивни елементи, така и на някои мангали, при които достигнатите високи температури налагат използването на материал с висока термична устойчивост и дълъг живот, за да се гарантират най-добри експлоатационни показатели.

Acciaio-1

Стъкло-керамика

Стъкло-керамичните плочи предлагат най-високо качество и безопасност, характеристики, които насърчават La Nordica-Extraflame да продължи да инвестира в използването на този изключително издръжлив материал с висока термична устойчивост. В сравнение с нормалното стъкло, стъкло-керамиката има коефициент на топлинно разширение почти нула, следователно не се изкривява при нагряване и представлява основен материал за всички камини и печки, които използват не само плоски елементи, но и ъглови, извити или дори триизмерни в различни размери.

стъкло керамика

Nordiker™

За да направи своите продукти огнеупорни, La Nordica-Extraflame е патентовала Nordiker, специален високо устойчив материал, позволяващ достигане на много високи температури на горене. Nordiker е безопасен за употреба, лесен за поддръжка и изключително издръжлив материал. Това също е индикация за работата на съоръжението, тъй като запазването на светлия цвят не само показва яркостта на пламъка в пълната му прелест, но също така показва и правилното използване на уреда. За клиентите изборът на продукт, произведен от Nordiker, означава по-добра работа, привлекателен външен вид и по-ниски вредни емисии.

Nordiker_0

Керамика

Две седмици производство. В своя постоянен стремеж да подобри качеството, La Nordica-Extraflame е избрала керамиката като лик за своите продукти, а също така за да се гарантира и оптимално съхранение на топлината, която след това се отделя равномерно в помещението. Керамиката е резултат от висококачествен ръчен производствен процес. Въпреки, че използва най-модерната технология, за да гарантира цялостно качество, дългият производствен цикъл (две седмици), необходим за получаване на керамика, трябва да се извършва изцяло на ръка. Следователно цялата керамика е красива, уникална и неповторима, както се гарантира от детайлите, които можете да наблюдавате върху всяко отделно парче, като много фини пукнатини, петна и засенчване.

печки керамика