ПЕЧКИ НА ДЪРВА LA NORDICA EXTRAFLAME, НАЧИН НА ЖИВОТ И СТИЛ

Естествено, възобновяемо и потенциално неизчерпаемо гориво – дървото е възможност да спрем да разрушаваме нашата екосистема, която вече е подложена на емисии от други човешки дейности

В La Nordica-Extraflame знаем много добре, че от години произвеждаме и предлагаме на пазара все по-ефективни и еволюирали продукти за изгарянето на дърва. Иновации, които същевременно намаляват драстично отпадъците, и постоянна технологична модернизация за оптимално управление на продуктите, винаги внимаващи към нуждите на пазара. Въз основа на тези параметри сме измислили нов начин за проектиране на печки на дърва. Моделите от последно поколение ви позволяват да възприемете изцяло философията за спестяване и зачитане на околната среда, без да забравяте изискванията за обзавеждане на съвременните домове.

Marlena – печка на дърва в заоблен стил, напълно изработена от емайлиран чугун

Тази атрактивна печка на дърва, изградена изцяло от чугун с много високо топлинно излъчване, е продукт, предлагащ елегантен заоблен дизайн, като същевременно предлага висока ефективност и ниски емисии. Разполага с голяма чугунена горивна камера в съчетание с патентования фирмен материал Nordiker и врата с извито стъкло за перфектна гледка към огнището. Новата ергономична дръжка от неръждаема стомана също добавя елегантна и удобна нотка на стил. За да се осигури допълнителна безопасност, този продукт може да бъде монтиран и свързан с външен прием на въздух за горенето. Нещо повече, ефективността над 85% гарантира ниски разходи за отопление.

Печка на дърва

 

Liù – чугунена печка на дърва с керамично покритие

Liù е новата 7,5 kW печка на дърва с външна облицовка от керамика, която благодарение на високите си характеристики и внимателно проектирани детайли е пълноправен член на ексклузивната линия Prestige. Изцяло изработена от емайлиран чугун, производителността на тази ефективна печка е повече от 85% (което в Италия дава възможност да се получи субсидия за отопление от Conto Termico 2.0) и е проектирана така, че да отговаря на изискванията на най-рестриктивните европейски сертификати като Ecodesign, немски BimSchV и австрийски 15а B-VG. Първичният и вторичният въздух могат да се регулират удобно с едно тягово устройство, докато третичният въздух е предварително калибриран със система за последващо изгаряне. Нещо повече, за да се осигури по-висока безопасност, по време на монтажа е възможно да се свърже въздух за горене директно от външна среда. И накрая, удобната ергономична дръжка, елегантната облицовка Majolica и просторното огнеупорно огнище Nordiker с голямо панорамно извито стъкло са някои от детайлите, които определят тази печка като елегантен и функционален начин за украса и отопление на вашия дом.

Печка на дърва

Emiliana – печка на дърва с керамично покритие

Тази гама от камини за вграждане на дърва е идеалното решение за превръщането на старата Ви камина във високоефективен уред, както по отношение на топлинната мощност, така и на емисиите, без лишение от красотата на открития огън. Всъщност, благодарение на изчистения си дизайн тези два модела, предлагани във версия с широчина 80 и 100 см са проектирани така, че да използват напълно ширината на горивната камера и да се наслаждавате напълно на огъня. Вътрешността е изцяло облицована с Nordiker, специален огнеупорен материал, който подобрява експлоатационните показатели и прави огнището ярко, докато решетката и (реверсивната) врата на горивната камера са от чугун G20. Нещо повече, благодарение на ефективния комплект Wind Air, допълнителен вентилационен аксесоар, тези продукти могат също да бъдат вентилирани или канализирани за да предадат топлината, която произвеждат в други помещения на дома.

Печка на дърва

Jennifer – печка на дърва от емайлиран чугун

Тази атрактивна печка на дърва, изградена изцяло от чугун с изключително високо термично отдаване е продукт, предлагащ елегантен дизайн с дълги линии, като същевременно запазва високи експлоатационни показатели и ниски емисии. Разполага с обемна чугунена горивна камера в съчетание с Nordiker, в която може да се зареждат дърва с до 50 см дължина и дава възможност за свързване на въздух за горене отвън по време на монтажа, като по този начин гарантира безопасност и надеждност.

Печка на дърва нордика